Herken, overwin en voorkom je burnout met professionele coaching

Voel je je overweldigd, uitgeput en niet in staat om te voldoen aan constante eisen? Deze gevoelens zijn vaak de eerste tekenen van een burnout. De symptomen variëren van persoon tot persoon, maar kunnen emotionele uitputting, verminderde prestaties, negatieve gevoelens of cynisme op het werk, slapeloosheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen en fysieke klachten zoals hoofdpijn of buikpijn omvatten.

Een burnout gaat niet alleen over stress; het is een toestand waarin je lichaam, geest en emoties hun grenzen hebben bereikt. Langdurige stress kan leiden tot fysiologische veranderingen in je lichaam, zoals een verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, en een verzwakt immuunsysteem. Het kan ook leiden tot stemmingsstoornissen zoals depressie en angst.

Als je denkt dat je een burnout hebt, is de eerste stap om hulp te zoeken. Onze stress- en burnout-coaching kan je helpen om je situatie te begrijpen, copingstrategieën te ontwikkelen en een evenwichtigere, gezondere levensstijl te bereiken.

Het herstelproces van een burnout verschilt per individu en hangt af van de ernst van de burnout. Rust is ongetwijfeld essentieel; je lichaam en geest moeten herstellen van de uitputting. Echter, volledig herstel vereist meer dan alleen rust. Het vraagt om een holistische aanpak, inclusief stressmanagement, gezonde levensstijlgewoonten, een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Onthoud, een burnout is geen teken van zwakte, maar een wake-up call. Het is een kans om je leven opnieuw te evalueren en te herprioriteren. We zijn er om je te begeleiden op je weg naar herstel en je te helpen je levenslust, vitaliteit en passie opnieuw te ontdekken.

 
 
Stress & Burnout coaching en preventie
Minder piekeren, meer veerkracht!

Stress en uitputting kunnen op meerdere lagen spelen, en daarom is een holistische aanpak essentieel. In tegenstelling tot enkel focussen op één aspect, bekijken wij het lichamelijke, het emotionele, het mentale én de omgeving.
 
Onze unieke benadering combineert methodes en technieken uit de biologie, geneeskunde, relaxatie, coaching, psychologie, en meer, om op alle vlakken begeleiding te bieden. Zo kan je niet alleen recupereren, maar ook transformeren.
 
Het 3-maanden durende traject omvat wekelijkse gesprekken, waarvan de inhoud wordt afgestemd op jouw huidige fase:
Overspannen - Burnout - Herstellende - Terug aan het werk
 
Ontdek jouw veerkracht en ga samen met ons op weg naar herstel. Je staat er niet alleen voor!


Plan hier je gratis kennismakingsgesprek in in Damme, Jabbeke of via videocall.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trajecten op maat bij Find Balance

Na ons gratis kennismakingsgesprek werken we samen een persoonlijk traject uit.

Bij Find Balance geloven we sterk in de kracht van maatwerk trajecten.  ​Door een specifiek programma te ontwerpen en te volgen, bereiken we samen méér dan met losse sessies.

Ons doel? Duurzame resultaten voor jou.​​​

 
 
 
Doel van dit traject kan zijn:
- Voorkomen of verkorten van uitval
- Leren herkennen van stresssignalen
- Inzicht krijgen in uw persoonlijke stressveroorzakers
- Bronnen van de stress leren aanpakken
- Zelf uw spanning leren reguleren
- Bepaalde vaardigheden optimaliseren zoals: relativeren,
  eigen grenzen bewaken, timemanagement, delegeren,
  omgaan met conflicten, verminderen perfectionisme,...
- Voorkomen van terugval

Plan hier je gratis kennismakingsgesprek in in Damme, Jabbeke of via videocall.
 
 
 
 
 
Meer weten?

Plan hier je afspraak in in Damme, Jabbeke of via videocall!

Wil je er ondertussen alvast iets over lezen?
Burn-out is een samenspel van meerdere factoren gedurende een lange periode. Burn-out treft nooit één enkele medewerker, maar heeft altijd impact op het team, de leidinggevenden en de ganse organisatie. Wil men de kost van burn-out echt verminderen dan is een globale aanpak noodzakelijk. Inzetten op preventie én op re-integratie na een burn-out is dan ook een verantwoordelijkheid van alle partijen.

Dit Zakboekje wil het begrip burn-out op een concrete, begrijpelijke en praktijkgerichte manier verduidelijken. Iedereen kan ermee aan de slag om de communicatie tussen medewerkers, teamleden, leidinggevenden en organisaties op gang te brengen en het wederzijdse begrip te vergroten.
Zodat het welzijn op het werk verhoogt en het werk werkbaar blijft voor iedereen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Door een holistische aanpak gaan we de psyche combineren met een bewuste voedings-, bewegings- en levensstijl. 
 
Kom tot rust in een groene omgeving langs de Damse Vaart in het idyllische Damme, vlakbij Brugge.
Je kan nu ook terecht op onze nieuwe locatie in Brugge (Jabbeke).
Contacteer ons voor een begeleiding op maat of plan hier direct je afspraak in.
 
 
 
 
 
Ontdek ook onze andere diensten
Vrouw zijn na je 40ste
Loopbaan & Werkplezier
In je kracht staan
Hulp, advies en bemiddeling bij scheiding
Diensten aan bedrijven